hits

Bokanmeldelse av Clara Wahl, skrevet av Natalie Normann

Enda en ny serie har blitt gitt ut :) Denne gangen av den flinke forfatteren Natalie Normann.

Natalie Normann har tidligere gitt ut en serie som heter "Ildfuglen", da under pseudonymet Hanna Sandvik, så ga hun ut sin første romanserie under eget navn, den serien heter "Skjebnesøstre" :) Hun har også gitt ut barnebøker og krimromaner :) hvis du vil se hennes Bibliografi, så kan du lese om henne på Wikipedia

Men nå er det Clara Wahl som er i fokus.

Clara Wahl har handling fra Haugesund, tidlig 1900 tall. Clara Wahl kommer til Haugesund og skal begynne å jobbe på sykehuset i byen, ikke som sykesøster, men som doktor. En kvinnelig doktor var ikke akkurat dagligdags på den tiden, og det i seg selv kan være roten til mye sladder og rynking på nesen hos byfolkene.

Clara kommer til Haugesund for å jobbe på sykehuset, men det er ikke bare det som opptar henne. Hun vil også finne svar på noen spørsmål hun har hatt rundt moren og morens familie. Siden Clara nå er alene, og ikke har nær familie, så kan hun ikke få spurt moren heller. Det eneste sporet hun har å jobbe med, er et 30 år gammelt brev som moren har skrevet til ei venninne, der hun skriver at hun må flykte fra Haugesund nå som faren hennes er død. Hennes mor og bror er igjen i Haugesund, uten å ane hvorfor hun dro.

Clara Wahl er ei dame med ben i nesa, hun har jobbet i Frankrike som feltlege under krigen,  og det har satt sine spor. Nå vil hun ta opp igjen doktor-jobben, og når en jobb som sykehuslege byr seg i Haugesund, byen hvor hennes mor kom fra, reiser hun. I havna møter hun en kar som gjør Clara usikker, hun har ikke kommet over sorgen etter sin kjære David,  men etter å ha møtt denne karen fra Haugesund, blir ikke ting så mye lettere akkurat...

Clara Wahl serien ser ut til å kunne bli veldig populær. Jeg liker at Natalie Normann skriver om en uvanlig kvinne i et uvanlig yrke.

Bok 1:  En ny dag, er litt utenom det vanlige innen romanserier, det hele starter med en dame som allerede har valgt et uvanlig yrke, vanligvis må man kanskje lese om en reise en kvinne må igjennom for å nå målet om et uvanlig yrke :)

Boka vekker leselysten min allerede i forfatterens hilsen til leserne helt i starten av boka. Jeg ble med en gang nysgjerrig på hvordan livet som en kvinnelig lege ville vært i år 1919. Det er noe jeg ikke har hørt noe særlig om, og fantasien min begynner med en gang å spinne rundt alt som kan skje på et sykehus. :) Det perfekt bakteppe til en god historie.

Jeg ble så glad i Clara Wahl, og nysgjerrig på livet som kvinnelig lege allerede i første kapittel, at jeg ikke klarte legge fra meg boka. Den ble lest ut samme kveld som jeg begynte på boka, og det var den samme dagen som jeg fikk boka i posten ;) En bok er virkelig bra når man ikke vil legge den fra seg, og denne boka ble kun lagt ned når jeg MÅTTE legge den ned ;)

En flott førstebok i Clara Wahl serien med andre ord :) Serien har ei unik dame som hovedkarakter, mystikk rundt familiehemmeligheter, herlig humor, og interresant tema.  Jeg kommer garantert til å følge serien videre :)

P.s Hvis du er interessert i å bli med i ei koselig gruppe hvor vi prater om romanserier, og har hyggelige samtaler med andre lesere og forfatterne, så håper jeg du vil bli med i gruppa mi: Romanserier - Lev i en annen verden en stund

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Inger Monica

Inger Monica

32, Flekkefjord

Elsker lese og lre om urter. Gift, og har to flotte unger. Veldig glad i dyr. Desember 2017 ble jeg utdannet til Helsekostveileder, og skal studere videre, og lre masse om urter og krydder. Lager selv urte-tinkturer, og te :D Bruker ellers mye tid i gruppa mi p facebook : Romanserier- Lev i en annen verden en stund.

Kategorier

Arkiv