Gresskarkake

Etter Halloween, fikk vi en del gresskarkjøtt til overs ;) så jeg prøvde meg på en gresskarkake. Den ble kjempe god. Kaken forsvant fort, og både voksne og barn spiste godt :)
Jegchadde også en veldig god krem på toppen. Luftig og silkemyk.

Gresskarkake

Ingredienser kake :

4 dl gresskarkjøtt
4 egg
Skallet fra en revet appelsin
200 gram smeltet smør
300 gram hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts revet muskat
200 g sukker

Slik gjør du :
Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og tilsett revet appelsinskall, egg og sukker. Rør alt sammen inn i det tørre. Bland inn gresskarkjøttet. Hell over i en smurt form på ca 20×30 cm.

Stekes på 180 grader i ca 30-40 minutter, bruk kakepinne for å se når den er ferdig.

La den kjølne før du tar på kremen.

Syrlig kakekrem lages slik :

100 g smørost naturell
1 ts vaniljesukker
50 g romtemperert smør
125 g melis

Instructions:
Bland alle ingrediensene til en luftig krem.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Inger Monica

Inger Monica

30, Flekkefjord

Elsker å lese og bake. Gift, og har to flotte unger. Veldig glad i dyr, spesielt katter. Har 7 katter og 9 høner ;) Nettopp valgt å ta studier for å bli Helsekostveileder, og skal også lære masse om urter og krydder. Begynt å lage urte-tinkturer, og te selv :D Hvis du vil, kan du følge meg på instagram. Her legger jeg ut litt av hvert av kaker, mat, dyr og bøker :) jeg kaller meg mimsdal på instagram.

Kategorier

Arkiv

hits