hits

Krøniken om Ylva Alm - En magisk romanserie

Forfatter : Ida S. Skjelbakken
Serie navn : Krøniken om Ylva Alm
Forlag : Schibsted forlag

Dette er virkelig noe for deg som elsker mystikk og kjærlighet. Bøkene om Ylva Alm er fulle av dette. Ylva er ei jentesom er 17 år i første bok, som tar sted på Bjergvin storgård i Telemark i 1715.
Ylva er ei jente med mye skjult kunnskap, hun forstår de ikke helt selv enda, men tingene blir klarere etterhvert :-) hun møter den kjekke gutten, Aksel, som har taterblod i årene. Hun faller pladask, og han faller for henne. Men er noe som holder han tilbake, han tør ikke involvere seg for mye. Man skjønner fort at disse to er sjelevenner, men det blir nok en hard kamp for at de skal få livet de ønsker, sammen.

Forfatteren beskriver karakterene i bøkene fantastisk bra, og jeg er nok litt småforelsket i Aksel jeg også, hehe. Han blir beskrevet så flott, at man kan ikke unngå å bli betatt. Noe som gjør at jeg fortsetter å lese disse bøkene, er følelsen av at jeg vil bli bedre kjent med karakterene. Selve historien i seg selv er fantastisk, det skjer mye i hver bok, og man lærer mye nytt i hver bok. Jeg liker også å lære om hvordan mennesker som var beregnet som velstående, levde på 1700 tallet. Og forfatteren har gjort mye research, og man lærer masse fra denne tiden, noe jeg elsker.

Forfatteren av bøkene er en veldig inkluderende forfatter, hun har holdt konkurranser der man kan bli trukket ut til å være modell på et av omslagene som vil komme i fremtiden. Dette får jo leserne til å føle seg veldig verdsatt, og man blir veldig glad i forfatteren også ;-) hun er også en omtenksom person, som gir en del av sitt eget overskudd, til et flott formål. Hun donerer 10% til arbeid for å hjelpe gatehunder. Hun er også en utrolig god kunstner, og lager omslag til bøkene, selv.

Man kan virkelig se at Ida Skjelbakken legger mye av sin sjel i ylva alm bøkene, og dette skinner igjennom til leserne. Serien i seg selv er en nydelig historie om urter, kjærlighet, slektskap, magi og vennskap. Serien har alt dette og mer. Uansett hva slags bøker du liker, kommer du nok til å bli glad i karakterene i denne boka, og også forfatteren om du følger henne og bøkene hennes på facebook :-) jeg nøler ikke med å gi denne serien terningkast 6 etter de 7 bøkene som har kommet ut til nå :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Inger Monica

Inger Monica

32, Flekkefjord

Elsker å lese og lære om urter. Gift, og har to flotte unger. Veldig glad i dyr. Desember 2017 ble jeg utdannet til Helsekostveileder, og skal studere videre, og lære masse om urter og krydder. Lager selv urte-tinkturer, og te :D Bruker ellers mye tid i gruppa mi på facebook : Romanserier- Lev i en annen verden en stund.

Kategorier

Arkiv