hits

Nattmannens Datter - En leseropplevelse

Serienavn : Nattmannens Datter
Forfatter : May Lis Ruus
Forlag : Cappelen Damm

*SPOILER ALERT* noe av handlingen fra bøkene blir avslørt her ;-)

Denne romanserien er fra 1700tallet, og handler om Lucie og hennes liv. Lucie blir levert til manufaktorhuset(barnehjem) av hennes far. Lucie husker faren og noen politimenn som går sammen med henne, og folater henne på dette barnehjemmet i Bergen. Hun ser at dette er vanskelig for faren, og hun forstår ikke hvorfor hun blir forlatt. Faren og Lucie har jo vandret rundt i flere år og tatt arbeid på gårder. Men en dag er det slutt. Politiet kommer og tar faren fra henne. På barnehjemmet må ungene arbeide hardt, og det er lange dager. De har ikke mye fritid, men de sniker seg ut innimellom. Lucie og bestevenninna hennes Karen Malene, sniker seg ut en natt for å lete på søppelhaugen etter en gave til herlige Tilly, ei lita jente Lucie har blitt veldig glad i. De ser en ring, og tenker den er perfekt. Problemet er bare at de finner ut at ringen sitter fast i noe... en finger....

En dag Lucie ser nattmannen i Bergen, begynner minner å dukke opp. Hun kjenner igjen mannen, men fra hvor? Det går et lys opp for henne at det kan være faren, men når Lucie prøver å ta kontakt, blir hun avvist. Han sier han ikke er faren. Men Lucie gir ikke opp så lett.

I disse bøkene er det mye som skjer hele tiden, Lucie opplever den ene tingen etter den andre, hun føler Gud har staket ut et meget hardt liv for henne, men innimellom kommer det lysglimt i livet som får henne til å glemme mye av motgangen. Ett av disse lysglimtene er den kjekke Dragon Lycke. En staselig kar , med et stort hjerte. Lucie får midlertidige jobber hos Dragonen, og pengene hun tjener kommer godt med. Hun bruker dem til å kjøpe ekstra mat og litt godsaker til de andre barna på barnehjemmet, og hun får gledet mange med disse pengene. Lucie begynner å få litt ekstra hjertebank for Dragonen, men hun er en fattigjente, og han en soldat. De kan jo ikke få et liv sammen.. eller kan de??? Det er ihvertfall det store spm jeg sitter med. Jeg VIL så gjerne at Lucie og Dragonen skal bli et par og leve lykkelig alle sine dager, men Dragonen er bortlovet til ei prippen frøken som har det travelt med å gifte seg. Hmf..... men jeg håper fortsatt ;-)

Lucie har dessverre klart å få noen voldsomme fiender, en mann dukker stadig opp og prøver å skremme Lucie og vennene hennes, Tilly blir bortført, og Lucie har t.o.m fått ei gammel kone som fiende, kona lyser forbannelse over Lucie og de hun har kjær. Kona mener Lucie er ansvarlig for barnebarnets død... Selv om Lucie har noen sterke fiender, har hun også mange sterke venner. Folk som hjelper henne, og står ved hennes side i tykt og tynt. ;-)

May Lis Ruus skriver på en flott måte, hun skildrer Bergen og folkene så bra, at jeg føler jeg ser det helt tydelig for meg. Jeg har også lært mye om livet i Norge som både fattig og rik, dypt verdsatte folk og også de utstøtte. Jeg lærer om Norges gode sider og dårlige sider på 1700tallet. Det er en glede å lese disse bøkene. Lucie er jeg blitt utrolig glad i, og jeg har lyst til å gå inn i bøkene og hjelpe henne igjennom alt hun opplever. Også er jeg jo hemmelig forelsket i Dragonen da. Hehe. Han virker som den perfekte mann. Hehe.

Noe jeg elsker med disse bøkene, er at slutten er ikke alltid så brå. Du sitter igjen med et smil, og gleder deg til fortsettelsen. Man vil lese mer om Lucie, og folkene rundt henne. Man blir ikke lei, for det skjer noe hele tiden. Jeg sitter ofte med øynene på stilk, har ikke tid til å blunke.. så hele denne romanserien er perfekt for meg. Jeg leste ikke romanserier før, men etter stina saga og nattmamnens datter, er jeg hekta!! Alt i alt fortjener disse bøkene terningkast 6. Det er bare å begynne å lese :-D

2 kommentarer

May Lis Ruus

01.04.2013 kl.21:42

Tusen takk for fantastiske ord! Jeg ble veldig glad da jeg leste dette. Artig beskrivelse av historien, og kjempegøy at du skriver at du har lyst å hoppe inn i historien og at du er betatt av dragonen. :)

Inger Monica

02.04.2013 kl.00:17

Gøy å få en kommentar fra deg da. Ja, skriver det jeg tenker der og da mens fingrene løper over tastatuet, så det er skrevet på impuls, og ærligere blir det ikke :-)

Skriv en ny kommentar

Inger Monica

Inger Monica

32, Flekkefjord

Elsker å lese og lære om urter. Gift, og har to flotte unger. Veldig glad i dyr. Desember 2017 ble jeg utdannet til Helsekostveileder, og skal studere videre, og lære masse om urter og krydder. Lager selv urte-tinkturer, og te :D Bruker ellers mye tid i gruppa mi på facebook : Romanserier- Lev i en annen verden en stund.

Kategorier

Arkiv